Aktif Bank, spor alanında sponsorluklarla birlikte son 1,5 yılda kulüplere 1,2 milyar TL kaynak aktardı.
Aktif Bank, spor alanında sponsorluklarla birlikte son 1,5 yılda kulüplere 1,2 milyar TL kaynak aktardı.
Türk finans sektörünün futbola verdiği desteğin yüzde 20'sini Aktif Bank'ın verdiğini vurgulayan Aktif Bank CEO'su Dr. Serdar Sümer, "Bugüne kadar 10 tanesi Anadolu takımı olmak üzere 13 takıma 1.2 milyar TL kredi verildi. Aktif Bank; Türkiye'de finans sisteminin futbola verdiği toplam kredinin yüzde 20'sini sağlıyor. Aktif Bank olarak bugüne kadar hiçbir kulübün kredi talebini geri çevirmeyerek, her talep eden kulübe geri ödeme olanakları çerçevesinde kredi kullandırdık. Passolig'den kaynaklanan şeffaflık ve öngörülebilirlik ile futbolda kulüplere kredi ile finansman sağlayan banka olarak, 2016 yılında bu desteğimizi yüzde 20 düzeyinde artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Vodafone Arena'nın inşaatı için BJK'ya 300 milyon TL düzeyinde kredi veren Aktif Bank, spor finansmanı alanına yatırımlarını sürdürüyor. Aktif Bank CEO'su Dr. Serdar Sümer, bankanın son dönemde özellikle spor finansmanı konularındaki çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; "Bankamızda Sporun finansmanı için ayrı bir bölüm oluşturduk. Passolig 'den elde edilen gelire dayalı kulüplere yönelik bir finansman modeli kurarak kulüplere; bilet, yayın geliri ve ilave sponsor gelirlerini kapsayan bir sistem oluşturuyoruz. Ayrıca, krediler dışında sponsorluklar ile de futbol kulüplerini destekliyoruz. Bugün kulüplerle ismi birleşen birçok markanın; seçtiği kulübe sağladığı sponsorluk oranı yılda 5-6 milyon dolar seviyesinde iken, Aktif Bank'ın tüm futbol endüstrisine verdiği sponsorluk desteği 20 milyon dolar düzeyinde. Ayrıca; Aktif Bank olarak Türkiye'de ilk kez spor finansmanı konusunda Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte sertifika programı gerçekleştiriyoruz. Aktif Bank'ın geçtiğimiz yıl başlattığı spor finansmanı seminerinin ikincisi bu yıl tekrar yapılacak. Aktif Bank, bu yıl Türkiye'nin ilk Futbol Ekonomisi Raporunu yayınlayacak. Türkiye'de bu bir ilk olacak bu sayede kulüplerin bilançosuna makro bakış açısı sağlanacak. Aktif Bank olarak bir futbol kulübü için sermaye piyasalarına özel yeni bir SUKUK ihracı gerçekleştirmek üzere çalışmaları başlattık. Sonbaharda sermaye piyasalarına ihraç edeceği yeni bir araç ile Dünya'da ilk kez bir kulübe özel sermaye piyasası ihraç modeli gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz."
Sümer, Vodafone Arena'ya ilişkin kredi konusunda da şu bilgileri verdi: "Maliyeti yaklaşık 100 Milyon Dolara ulaşan stadın finansmanını Türk futbol tarihindeki en uzun vadeli kredi ile Aktif Bank verdi. Kredi, stadyum tamamlanıp açıldıktan sonra elde edilecek sponsorluk gelirleri ve bilet gelirleri öngörüsü çerçevesinde verildi."
Sümer ayrıca, Aktif Bank'ın büyüme stratejileri ve çalışmalarını da şöyle anlattı: "Aktif Bank 2006'dan bu yana 113 kat büyürken, aktif büyüklük sıralamasında 41. sıradaki yerini, 2015 yılsonunda 24. sıraya yükseltti. Sürdürülebilir kârlılığı amaçlayan bankamız, yılsonu net dönem kârını81 milyon TL olarak gerçekleştirdi. Bankacılık faaliyetlerimizi şubeleşmek yerine, "alternatif dağıtım kanalları ile yeni nesil bankacılık yapmak" stratejisi ile yürütüyoruz. 2015 yılında da kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanında rekabet avantajı sağlayan stratejiler ve finansman çözümleri üretmeye devam ederken, İstanbul Finans Merkezi'nde 6 milyar TL'nin üzerinde hasılat beklenen 2 projenin ortağı; İstanbul Finans Merkezi projesine toplam 300 milyon TL kaynak aktardık. Önümüzdeki dönemde de sermaye ve borç piyasaları aracılığıyla kurumsal müşterilerin finansman ihtiyaçlarına yönelik aracılık, kurumsal ve yapılandırılmış finansman hizmetleri vermeye devam edilecek."