Aktif Bank’tan KOBİ'lere ucuz ve uzun vadeli finansman desteği

Aktif Bank, İslam Kalkınma Bankası’nın Özel Sektör Kurumu (ICD) ile uzun vadeli kredi anlaşması imzaladı.

Türkiye’de yeni jenerasyon bankacılığın mucidi Aktif Bank ile İslam Kalkınma Bankası’nın Özel Sektör Kurumu (ICD) arasında KOBİ’lerin finansmanında kullanılmak üzere uzun vadeli kredi anlaşması imzalandı. Aktif Bank, imzalanan anlaşma ile ICD’nin vekili sıfatıyla KOBİ’lerin büyümeye katkıda bulunan proje ve yatırımlarının finansmanı için 3 yıla varan vadeler ile finansman imkanı sağlayacak.

“KOBİ’ler, Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerin itici güçleri”

İmza töreninde konuşan Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir “Bölgesel Bankacılık anlayışımız çerçevesinde İslam Kalkınma Bankası ile önemli bir işbirliğine daha imza attık. KOBİ’ler, Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerin itici güçleri. Sağladığımız finansman, maliyet ve vade avantajları ile KOBİ’lerin rekabet güçlerinin, üretim hacimlerinin, AR-GE ve lojistik kanallarının artmasına katkıda bulunacak.”dedi.

​​​“Aktif Bank’ı güvenilir bir iş ortağı olarak görüyoruz”

Törende konuşan ICD CEO’su Khaled Al Aboodi, “Türkiye’nin ICD’ye üye olduğu 2011 yılından itibaren yaşanan hızlı gelişmeler, ülke için çıkarılan kredi limiti ile yeni bir boyut kazandı” dedi. Khaled Al Aboodi bu gelişmeler paralelinde Aktif Bank’ı bölgede güvenilir bir iş ortağı olarak gördüklerini ifade ederek şunları söyledi: “Kurumlarımız arasında 2012 yılının Nisan ayında imzalanan işbirliği anlaşması iki kurum arasında artarak gelişen ilişkilerin başlangıcı oldu. Söz konusu finansman anlaşması ile bu bağ daha da güçlendi”