Aktif Ventures’tan Türkiye’nin ilk servis bankacılığı platformu “Apilion”

Aktif Bank’ın yakın dönemde faaliyetlerine başlayan iştiraki Aktif Ventures, Türkiye’nin ilk servis bankacılığı platformu Apilion’u finansal teknolojiler ekosistemiyle buluşturuyor. Fintech’lerin ihtiyaç duyduğu servis bankacılığı ve lisans altyapısını tek bir platformda sunan Apilion’un global bir API pazar yeri olmasını hedefleyen Aktif Ventures, yakın dönemde Avrupa’da da hizmet vermeyi hedefliyor.

Fintech’lere yatırım yapma, onlarla birlikte büyüme ve uçtan uca fintech inşa etme misyonuyla faaliyete geçen Aktif Ventures; Türkiye’nin ilk servis bankacılığı platformu Apilion’u tanıttı. Aktif Bank’ın ve iştiraklerinin oluşturduğu fintech ekosistemi sayesinde Aktif Ventures; girişimlerin ihtiyaç duyduğu birçok farklı lisansı tek bir iş konseptinde bir araya getirerek yepyeni bir API pazaryeri oluşturdu. Böylece fintech girişimleri, gereksinim duydukları temel bankacılık, yatırım, ödemeler, sigorta ve lisanslama altyapısı hizmetlerini Aktif Ventures’tan alarak kurdukları ekosistemle çok daha kaliteli ve farklı dikeylerde yeni ürünler sunabilecek.